Против Въшки

Какво е Въшката?

Въшките са малки, сиво-кафяви, безкрили паразитни насекоми които засягат само хората. Гнидите са яйцата на въшките и изглеждат като малки бели зрънца захванати в основата на косъма.

Как се разпространяват Въшките?

Въшките се придвижват чрез пълзене и най-често се разпространяват чрез директен контакт с косата на заразен човек. Всеки който си доближи главата в контакт с някой който вече е заразен също се заразява от него. Всеки който е в контакт глава до глава с някой който е заразен е изложен на риск. Тези контакти са обикновено при игра в училише, в къщи или някъде другаде. Понякога въшката се разпространява чрез смяна на дрехи (шапки, шалове, палта, или спортни екипи) или принадлежности (като шноли, гребени, четки за коса, хавлиени кърпи) които са били в контакт със заразен човек. Противно на популярното вярване кучета, котки и други домашни любимци не играят роля при зарази от въшки. За да оцелее, въшката трябва да се храни с кръв и има нужда от топлина. Поради тази причина въшките и гнидите се намират почти изключително на скалпа, отчасти в зоната зад ушите и в зоната на линията на косата на тила.

Какви са симптомите за Въшки?

 

  • Неприятно чувство, че нещо се движи по главата.
  • Зачервяване, причинено от алергичнан реакция при ухапване от въшка.
  • Раздразнителност и трудно заспиване - въшките са най-активни през нощта.
  • Наранявания по главата причинени от чесане. Тези наранявания понякога се инфектират от бактерии намиращи се по скалпа.

 Как мога да предазя детето си от Въшки?

 

  • Накисвайте гребени и четки които може да са ползвани от човек заразен с въшки в гореща вода (минимум 55 градуса по Целзий) за 5 - 10 минути.
  • Изпирайте в перална машина и сушилня дрехи, чаршафи и други предмети които може да са ползвани от заразен с въшки човек с програма на поне 60 градуса Целзий и след това сушилня с висока температура.
  • Дрехи и предмети ползвани от заразен с въшки човек които не могат да се перат в пералня, могат да се изсушат или да се поставят в найлонов плик за 2 седмици
  • Почиствайте с прахосмукачка пода и мебелите където заразен човек е седял или лежал.

МОГАТ ЛИ ПРИЧЕСКИТЕ ДА ВЪЗПРАТ РАЗНАСЯНЕТО НА ВЪШКИ?

Да! Прическите направени с употребата на системата против въки Little Green’s Lice Guard System, ще помогнат за драматично намаляване на риска от зараза на вашето дете.

Мийте косата с шампоана Lice Guard Shampoo. Подхранете с лосиона Lice Guard Detangler leave-in spray. Нанесете равномерен слой от гела Lice Guard Gel по косата. Оформете с някое от предложенията по-долу:

ЗА МОМЧЕТА: Направете прическа с иглички или зализана назад

МОМИЧЕТА С КЪСА КОСА: Опънете назад малък сектор сплетена коса и закрепете с шнола

МОМИЧЕТА С ДЪЛГА КОСА: Кокове и плитки са най-добрата защита

ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНА ЗАЩИТА:

  • Леко покрийте завършената прическа с гела Lice Guard Gel за да създадете бариера.
  • Исползвайте Lice Guard спрей и гел в зоните на челото, тила или зад ушите.

Няма продукти в този раздел